skip to Main Content

Britt mode is afgeleid van mijn voornaam: Britty. Ik ben geboren in 1956, getrouwd, moeder van drie kinderen en oma van tien kleinkinderen. Kort gezegd hebben mijn man en ik een hecht gezin waar we trots op zijn. Maar ook dit gezin heeft het nodige meegemaakt.

Augustus 2007 kregen we te horen dat ik borstkanker had. Mijn borst werd geamputeerd (vreselijk woord eigenlijk) en alle lymfeklieren werden verwijderd. Vier maanden na de operatie kreeg ik last van een lymfoedeem arm en werd mijn arm steeds dikker en zwaarder.

Na veel wondroosproblemen ben ik april 2010 geopereerd aan mijn arm en is er 2,5 liter verhard “vocht” uitgehaald. Het resultaat is geweldig. Helaas zal ik nooit meer zonder therapeutische, elastische kous kunnen, want deze moet mijn leven lang, dag en nacht, om blijven.

Met alle mooie sleeves die ik draag is dat op zich niet eens zo’n straf. Ik heb ze in allerlei kleuren en stoffen, net als de hoofddoekjes die ik altijd heb gedragen toen ik kaal was. Het is voor mij altijd heel belangrijk geweest om er ondanks alles toch leuk uit te blijven zien. Armsleeves zijn voor mij net zo belangrijk als een mooie ketting, riem of wat voor sieraad dan ook. Het maakt mijn outfit compleet. En belangrijker nog: het geeft me een goed gevoel.

Bij elk kledingstuk draag ik dan ook een andere sleeve. Waarom zou je alleen met een saaie, elastische kous lopen, als er zoveel gezellige, stoere en mooie sleeves zijn om je oedeem arm mee op te fleuren?

Doordat ik zo vaak leuke reacties over de sleeves krijg, moet ik er voor mijn gevoel iets mee doen. Juist omdat ik er zoveel plezier van heb en me er goed bij voel wil ik dat graag overbrengen op andere lotgenoten.

En zo is deze webwinkel tot stand gekomen. Geweldig toch?!

Back To Top